Japanse Groepslessen

Er zijn twee mogelijkheden om over de Japanse taal te leren in een groepsetting. 

Beneden vind u er meer over.

Volksuniversiteit Amersfoort

Sinds 2019 ben ik begonnen met het doceren van Japans aan de Volksuniversiteit Amersfoort waar ik het cursusmateriaal van Maarten Liebregts gebruik die Japans doceert aan de Volksuniversiteit Utrecht en ook studeerde aan de Universiteit Leiden.

 

Twee keer per jaar, van februari tot mei en van september tot december, zal ik verschillende cursussen geven van 12 lessen per cursusseizoen.

 

Mijn doel is om een groter aanbod aan lessen aan te bieden naarmate ik langer les geef in Amersfoort.

 

Neem een kijkje op hun website voor het aanbod:

 

https://www.vuamersfoort.nl

 

 

Kanji Cursussen

Kanji zijn Chinese karakters die zich een weg naar Japan hebben gevonden vanaf de 6e eeuw na Christus en sindsdien de fundatie voor het Japanse schrift zijn gaan vormen aangezien zowel hiragana als katakana uit de kanji zijn voortgevloeid.

De 'kanji voor dagelijks gebruik' alleen al bestaan uit 2.136 karakters, dus als je serieus de Japanse taal wilt bestuderen dan kan je maar beter vroeg beginnen. Ik heb mijn eigen kanji cursussen opgebouwd waarin u het volgende zal leren: 

 

-Het schrijven van kanji.

-Het lezen van kanji in verschillende context.

-Waarom de kanji er uit zien zoals ze er uit zien.

-Een introductie tot de kalligrafie in de laatste les.

 

Deze groepcursussen doceer ik wanneer er genoeg aanmeldingen zijn.

 

De kosten bedragen 130 euro voor 8 lessen met een lesboekje inbegrepen alsmede de benodigheden voor de kalligrafie tijdens de laatste les.